Skip to content
suzuki-hero.jpg
Suzuki

Business versnellen.

december 2021

Suzuki bouwt auto’s vol slimme en doordachte innovaties. Om ervoor te waken dat saleskansen werden gemist, besloot Suzuki om haar digitale aanwezigheid te versterken. In een tijd dat steeds meer auto’s via internet worden verkocht en een groeiend aantal particulieren een private lease-auto overwegen, wendde Suzuki zich tot Lab Digital in de ontwikkeling van een private lease configuratie- en checkout-tool.

Live sinds Diensten
Juni 2019 UX, Design, Development
suzuki-sfeerbeeld2.jpg

Aanpak

Het aantal private leasecontracten is de afgelopen twee jaar verviervoudigd. Om al deze verzoeken te kunnen verwerken was veel handwerk vereist, vooral omdat het bestaande online systeem gebouwd was om te kunnen configureren en niet om te bestellen. Inzet was dan ook het kunnen afsluiten van een private lease-contract in zo min mogelijk stappen. Lab Digital heeft een private lease-tool ontwikkelt die hieraan voldoet.

De tool

Daar we een vergelijkbare private lease-tool eerder voor Toyota en Lexus hebben ontwikkeld, lag het voor de hand om de meeste features opnieuw in te zetten. Op deze manier hoefden we alleen de look-and-feel en een aantal specifieke Suzuki business rules toe te passen. We koppelen met een systeem van Alcredis, de private lease-tussenpersoon, om de correcte voertuigen, prijzen en modelinformatie te kunnen tonen. Na insturen van een verzoek krijgt de klant een orderbevestiging per e-mail en regelt Alcredis de rest

suzuki-screens.jpg

Samenstellen en bestellen

Een klant heeft drie mogelijkheden na het selecteren van een model en uitvoering. Allereerst kunnen ze een aangeboden model direct via de tool aanvragen. Daarnaast is het mogelijk om configuraties toe te sturen per e-mail, zodat een klant rustig een samenstelling kan uitkiezen. Tot slot kunnen klanten extra informatie opvragen. In dat geval zal een Suzuki dealerbedrijf de klant bellen om de mogelijkheden te bespreken en, bijvoorbeeld, een proefrit inplannen.

suzuki-detail.jpg

Technologie

De private lease tool is gebouwd in React. React is een open-source framework en de bibliotheek wordt door meer dan een miljoen andere websites, zoals Uber en Netflix, ingezet. React is flexibel, betrouwbaar en zeer stabiel; een perfecte keuze dus! De tools voor Suzuki worden in-site direct op de relevante pagina’s getoond.

Uitdagend in het ontwikkelen van de Suzuki private lease tool was om een schone code-base te hanteren, waarbij alleen de look & feel tussen de verschillende automerken verschilt.
We zijn erin geslaagd iets moois te creëren dat onze klant en onszelf zeer tevreden wist te stellen. Door React als het belangrijkste framework in te zetten hebben we ook een component weten te ontwikkelen dat Suzuki gemakkelijk kan integreren in haar website. — Kors van Loon - Front-end developer, Lab Digital

Media campagne

Suzuki had een erg grote mediacampagne voor begin juni gepland. Daar het contract tussen Lab Digital en Suzuki pas getekend was begin mei, betekende dit dat we minder dan vier weken hadden voor het ontwikkelen en integreren van de tool en content. Een uitdaging die we accepteerden en volbracht!

suzuki-overzicht.jpg
suzuki-sfeerbeeld.jpg

Resultaat

Door de introductie van de nieuwe private lease-tool zijn het aantal ingevulde contactformulieren verdubbeld en is het aantal online afgesloten private lease-contracten gegroeid met 265%!

Neem contact met ons op