Skip to content
arie-hero.jpg
Arie Fixt 't

Caterpillar, gebouwd

december 2021

Arie Fixt ‘t is een smartphone app die we voor Pon Equipment B.V. hebben gebouwd. Dit digitale platform helpt bedrijven met het volgen van apparaatgebruik, het bijhouden van onderhoud en het bestellen van onderdelen.

Live sinds Diensten
September 2018 UX, Design, Development

Aanpak

Pon Equipment (Pon) is de importeur van Caterpillar producten sinds 1930. Pon is een groot Nederlands succesverhaal en dit bedrijfsonderdeel is slechts één divisie binnen dit wereldwijd opererende conglomeraat. Het bedrijf biedt een groot aantal Caterpillar-voertuigen en -machines aan, van kleine graafmachines tot grote trucks. Met zo’n actief en groeiend klantbestand had Pon de ambitie om haar belangrijkste klantprocessen te digitaliseren. Hierbij waren ondersteuning, onderhoud en levering van onderdelen grote pijlers.

Lab Digital heeft een minimum viable product (MVP) voor de Arie Fixt ‘t app in 2018 ontwikkeld. In oktober 2019 zijn we gestart met het verbeteren van deze MVP en in december 2019 hebben we 2.0-versie gelanceerd!

Product registratie

Pon Equipment-klanten kunnen hun Caterpillar-machine registreren door simpelweg het serienummer in de app op te geven. De app toont na registratie een afbeelding van het opgegeven model in de interface, tezamen met de belangrijkste technische specificaties en onderhoudshistorie.

Meerdere machines kunnen worden geregistreerd binnen één profiel, zodat de eigenaar zijn volledige vloot in een overzicht heeft. De gebruiker heeft toegang tot Whatsapp, telefoon en e-mail contactgegevens, zodat er vanuit de app gemakkelijk contact kan worden gelegd met de Pon klantenservice.

arie-product-registratie.jpg

Onderhoud

Pon Equipment biedt een groot aantal Caterpillar-machinerij aan. Elke machine heeft specifieke onderhoudseisen. We hebben daarom een back-end database gekoppeld aan de Arie Fixt ’t-app, zodat de correcte onderhoudscondities door kunnen worden gegeven aan de gebruiker.

Iedere nieuw verkochte Caterpillar wordt voorzien van hardware om het aantal uren in gebruik te kunnen bijhouden. Deze data wordt geautomatiseerd doorgestuurd aan de database en op een inzichtelijke wijze getoond in het Arie Fixt ’t-gebruikersoverzicht. De gebruiker wordt gewaarschuwd wanneer het systeem vaststelt dat onderhoud benodigd is. Vervolgens biedt het platform direct de optie om een monteur in te boeken of toont het onderhoudsinstructies.

arie-onderhoud.jpg

Monteurs en doe-het-zelf onderhoud

Nadat een gebruiker via een push-notificatie is gewezen op benodigd onderhoud kunnen ze in de app een geaccrediteerde Caterpillar monteur zoeken en boeken. Monteurs worden weergegeven via online profielen, waarin prijs-, locatie- en beschikbaarheidsinformatie wordt weergegeven. Na het bevestigen van een onderhoudsafspraak, wordt de status van de machine automatisch aangepast.

Afhankelijk van het type machinerij kan de gebruiker er ook voor kiezen om zelf onderhoud aan de machine uit te voeren. In dat geval zal de app de belangrijkste handleidingen en instructies tonen. In beide scenario’s is de onderhoudsfunctionaliteit slim gekoppeld aan de eCommerce propositie.

arie-monteur.jpg

eCommerce

Gebruikers kunnen op ieder moment reserveonderdelen en onderhoudsproducten binnen de Arie Fixt ’t-app aanschaffen. Wanneer een machine onderhoud nodig heeft biedt de app een set aanbevolen items aan - naast het boeken van een monteur of het uitvoeren van doe-het-zelf onderhoud.

Productvoorraden worden naadloos beheerd via de eCommerce back-end en gekoppeld aan de passende Caterpillar machinerij via slimme categorisering. Pon kan op deze manier snel inzicht krijgen in haar verkopen via een maatwerk online dashboard.

arie-ecommerce.jpg

Technologie

We hebben de Python Django- en React Native-frameworks gebruikt. De eCommerce functionaliteit is gebaseerd op ons favoriete open-source framework, Oscar Commerce. REST API’s koppelen de back-end aan de front-end en we zetten Amazon Web Services (AWS) en Terraform in voor de infrastructuur.

Resultaat

Het resultaat is een functioneel intuïtieve iOS en Android app. De UX is helder en gemakkelijk in gebruik. Arie Fixt ’t stimuleert natuurlijke klantenbinding en helpt klanten hun machinerij beter te onderhouden, terwijl tegelijkertijd het inboeken van monteurs en de aanschaf van onderdelen wordt gestroomlijnd.

Neem contact met ons op