Verbeterde zakelijke mobiliteit

Pon Business Mobility

Pon Business Mobility is een full service zakelijke mobiliteitspartner en onderdeel van Pon Automotive. De website heeft een belangrijke focus op content en informatievoorziening en speelt een belangrijke rol binnen de branche van zakelijke mobiliteit.

Klant

Pon Business Mobility

Launch date

Juni 2018

Aanpak

Als gevolg van de revolutionaire veranderingen binnen zakelijk vervoer, wilde Pon Automotive voortbouwen op haar eerdere ervaring met de Fleetwise nieuwssite en Pon Business Mobility lanceren. Lab Digital hielp tijdens de ontwikkeling van de website bij de versterking van de merkpositionering, tone of voice, visuele vormgeving en user experience. Hierdoor is Pon Business Mobility veel meer dan alleen een nieuwssite geworden.

Het project begon met een definitiefase waarin we in gezamenlijke workshop sessies de demografische gegevens van de doelgroepen onderzochten en de doelen voor de nieuwe website in kaart hebben gebracht. Dit stelde ons in staat om een concept te creëren waarin de klantreis centraal staat en waardoor we de merkpositionering van Pon Automotive konden versterken.

Concept

Pon Business Mobility is veel meer dan een nieuwssite. Het was ons doel om een content-centric website neer te zetten voor bestaande en nieuwe klanten. Een content hub die Pon Business Mobility neerzet als een leider binnen zakelijke mobiliteit in Nederland.

De zware focus op content en leesbaarheid voor dit platform was enorm interessant. Het gaf ons de mogelijkheid om uit te breken van een corporate website en juist te optimaliseren op lay out voor dat doel.

Niels Westerneng Lab Digital

Digitaal design

Leesbaarheid staat voorop binnen een goede user experience. Daarom hebben we gekozen voor een clean design template met grote fonts en duidelijke design elementen. Het design is hierdoor flexibel, en de op nieuws gebaseerde artikelen en vaste inhoud wisselen elkaar af zonder afbreuk te doen aan de consistentie van het merk.

Technologie

Wagtail CMS is een eenvoudige en elegante oplossing voor Pon Business Mobility. Het biedt flexibiliteit en helpt ons bij het creëren van een soepele, op maat gemaakte template workflow voor Pon Automotive. Django (Python) is het development raamwerk dat de kern vormt van onze ontwikkeling en Webpack zorgt ervoor dat onze front-end ontwikkelaars de applicatie kunnen structureren voor onderhoud en prestatie.

Lab Digital leverde goed werk door ons te helpen aan deze mooie, maar ook goede website voor onze zakelijke doelgroep. Het team zorgde tevens dat technische zaken op een dusdanige eenvoudige wijze werden uitgelegd, zodat besluiten makkelijk genomen konden worden.

Nienke Pleket Pon's Automobielhandel

Resultaat

De nieuwe website voor Pon Business Mobility is snel, doelgericht en gericht op de gebruiker. Uit data blijkt dat de bezoekersaantallen met hoge snelheden toenemen, dat er meer content gelezen wordt en dat het aantal web-gegenereerde klanten toeneemt. Dit laat zien dat de nieuwe website bijdraagt aan een verbeterde merkpositie.Interesse om samen te werken?

Neem contact op